Húsvéti filmek a neten

 2013.03.31. 16:45  IndaFilm

Húsvét témában a neten is kereshetünk filmeket, az Indafilmen például legálisan tekinthetnek meg párat. Először is Miklauzic Bence játékfilmjét, a Barbárokat ajánljuk. A téma szokatlan: a filmben húsvét hétvégéjén egy család régi barátját invitálják vendégségbe, akiről kiderül, hogy valójában egy körözött gyilkos. Főszerepben Nagy Zsolt.

A filmarchívum a húsvéti hagyományokról szóló Tavaszünnep című dokudarabját küldte el az Indexnek, amiben a 30-as évek archív anyagai vegyülnek el az erőszakosabb lányfürdetéssel: 12:55-től mutatják a keményebb erdélyi jeleneteket. A keretet a 83-as évekbeli modern, technikolor színekkel teli világ adja. György István filmje.

Animációs filmekkel is tölthetjük a hétvégét az Indafilmen: a francia Kirikou és a vadállatok című filmet is kitettük, ami a Kirikou és a boszorkány című egész estés film szintén egész estés folytatása. A rajzolt kisfiú a boszorkány legyőzése mellett a 70 perc alatt fazekaskodásba is kezd.

A Kecskemétfilm animációs stúdiótól a Húsvéti Anzix című kisfilmet és a Locsolkodás-kisfilmeket küldte az ünnepekre, mindkettő Weisz Béla alkotása. Kiderül ezekből, hogy mi volt előbb: a tyúk vagy a tojás, illetve, hogy hogy locsolkodnak az elefántok.

Oldalunkon  további 170 egész estés film, dokumentumfilm, természetfilm és kisfilm várja az olvasóinkat.

Futnak még

A neten - illegálisan - fent van jó pár ünnepi mozgókép a Rémecskék 2-től, a húsvéti Maci Lacin át Pumukli és Éder mester ünnepi epizódjáig, de hivatalosan csak félperces részletek tehetők ki. Ennek megfelelően Mel Gibson nagy port kavaró műve, a Názáreti Jézus életének utolsó tizenkét óráját megörökítő Passióból egy - védjegyévé vált - ijesztőbb részletet tettünk csak ki (itt tekinthető meg).

Egy másik ismert örökzöld húsvéti filmet, az 1984-es Kellemes húsvéti ünnepeket! címűt az ünnepek alatt csak a tévék játsszák (a Film Mánia adja), míg neten az első fele látható 320 pixeles minőségben (Online-filmek.org). A filmből - az említett okokból - szintén egy rövid, de tömör jelenetet választottunk Jean-Paul Belmondo és Sophie Marcaeu párharcából. Ezzel kívánunk Kellemes húsvéti ünnepeket!


Címkék: net húsvét filmajánló

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása