A Friss hús-fesztivál a Toldi moziban futott vasárnapig a Daazo szervezésében, mi ezalatt a tavalyi versenyfilmeket tettük fel az Indafilmre. Most megnézheti egyben, hogy rendeznek a fiatal rendezőink, mint például a Cannes-i fesztiválon is szereplő Nagy Dénes (Lágy eső), hogy szerepelnek a fiatal színészeink, hogy őrjöng például  a turkálós horrorban Kurta Niké (Kispárizs), vagy milyen szakemberekből áll a stáb, milyen vágó Makk Lili (A pingvinkonstrukció). A lényeg, hogy megszavazhatja, melyik a kedvenc tavalyi kisfilmje!

Lágy eső (rendező: Nagy Dénes)

sz: Keresztfalvi Dániel, Erdélyi Zófia, Léhi László, Sass Miklós, Dobosi Mária, Veress László, Pásztor Valéria

Az azonos című Tar Sándor novella adaptációja egy nevelőszülőknél élő fiúról szól, aki beleszeret osztálytársnőjébe, és képtelen szerelmét normálisan megvallani. Az amatőr főszereplőkkel forgatott film egy elmaradt kistelepülésen játszódik ma Magyarországon. A film a cannes-i fesztiválon is szerepelt.

A pingvinkonstrukció (rendező: Schwechtje Mihály) 15’

sz: Csankó Zoltán, Rezes Judit, Gados Béla, Józan László, Molnár Gusztáv, Lóth Balázs, Tóth Lajos

A pingvinkonstrukció egy szerelmes film a korrupcióról zsiráffal, a Quimby zenéjével. Főszerepben Csankó Zoltán és Rezes Judit. Ezen a napon Szabadi úr még azt is eléri, hogy Cili otthagyja a zsiráfokat.

 

Kispárizs  (rendező: Nagypál Orsi) 14’

sz: Pogány Judit, Péterfy Bori, Kurta Niké, Gombos Judit, Géczi Zoltán, Kovács Lehel



1986, Ibusár. Géprongy érkezik a vagongyárba: használt ruhák, Nyugatról. A falusi asszonyok az éj leple alatt nekiesnek a ruhákkal teli konténernek, hogy megmerítkezzenek a csillogó párizsi divatban. Földöntúli öröm ez a szocialista mindennapokban, ám a lelkesedés hamar átcsap önző, vad irigységbe, és elszabadulnak az indulatok. A filmet a szarajevói fesztiválon díjazták.

End (rendező: Oláh Kata) 8’

sz: Csukás Márton

„De hát az ember nem arra született, hogy legyőzzék. Az embert el lehet pusztítani, de nem lehet legyőzni.” Ernest Hemingway

Valaki vacsorára (rendező: Dési András György & Móray Gábor) 18’

sz: Nyitrai Illés, Znamenák István

Egy férfi lakásába vendég érkezik. Valamire készülnek ők ketten, olyasmire, amire régóta várnak. A céljaik közösek, az okaik különbözők. Félnek egymástól. Örülnek a találkozásnak. Egy kis lakótelepi lakásban macska-egér játék kezdődik.

Szörnyetegek (rendező: Vízkeleti Dániel) 9’

sz: Székely Rozi, Szabó Zoltán, Székely B. Miklós

Egy fiú külvárosi ámokfutása közben morális dilemmába kerül. Van-e kiút a fékezhetetlen vágy, az akarat, a ködös képzetek és hazugságok hálójából? Nullköltségvetésből készült.

A dugulás (rendező: Csuja László) 15’

sz: Székely Rozi, Molnár Gusztáv, Tanev István Sztyopa

Egy óvónő, egy vízszerelő és egy rokkant bohóc groteszk szerelmi története.

Együtt (rendező: Cristina Grosan) 14’

sz: Kurta Niké, Kovács Gergely, Brasher Alma,

Juli egész nap pultozik, mosogat, felszolgál. Ádám szórólapot oszt. Ezen a napon kiderül a titkuk, el kell mondani az anyjuknak, hogy túl messzire mentek. Egy film a határokról, a felelősségről és a szerelmről, ami nem old meg semmit. Mert ez egy tiltott szerelem.

Kanapé (rendező: Bouandel Doraya) 12’

sz: Tóth Sziszi, Malya Petra, Nagy Péter István, Sallai Virág, Tóth Réka Ágnes, Bognár Péter

Timi úgy gondolja, a kanapénak mennie kell. Barbi kételkedik ugyan, de segít neki – mint mindig. Bencének már nincs is választása. A kanapénak tehát mennie kell, keresztül a városon, át a Dunán, Pestről Budára, majd szépen vissza, aztán meg még ki tudja merre, meddig, miért.

Harmadnapon (rendező: Dombrovszky Linda) 26’

sz: Nagy Anna, Györgyi Anna, Huszárik Kata, Hay Anna, Znamenák István

Szeretheti- e egy anya jobban egyik gyerekét, mint a másikat? A tékozló fiú hazatérése című bibliai példázat szabad feldolgozása.

Körforgalom (rendező: Nagypál Orsi) 18’

sz: Leon Lučev, Adnan Beširović, Irina Dobnik

Vacak meló, rossz házasság, korai kapuzárási pánik. Ez Mirko élete, mig egy nap rásóznak egy GPS-t. Mirko napról napra bensöségesebb viszonyba kerül a GPS búgó nöi hangjával, majd követni kezdi a hallott utasitásokat: átadja az irányitást, hogy maga mögött hagyja zátonyra futott életét. Szarajevói Filmfesztivál legjobb rövidfilmje.

Stoppos (Wrochna Marcell)

sz: Dér Zsolt, Kámán Emese



Stoppos az út mentén áll és vár. Vár, hogy valaki felszedje végre. Azonban úgy tűnik, hogy senki sem hajlandó megállni. Elvégre nem ilyen a stoppolás? Kilátástalan várakozás, ami előbb vagy utóbb, de valahogy csak véget ér.

Címkék: kisfilm indafilm

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása