A 2012 óta megrendezett Primanima nemzetközi animációs fesztivál diákoknak és elsőfilmeseknek ad lehetőséget a bemutatkozásra. A vetítéseket  a budaörsi Jókai Mór Művelődési Központban tartják november 1-ig. A Primanima korábbi felhozatalából egy rakat díjazott filmet otthonról is meg tud nézni nálunk, egész pontosan ezeket:

Az asztal terítve 
(r: Anni Oja, Sini Pietiläinen, Miira Tonteri, Nuppu Nykyri, Markus Tervola, Taru Riskilä - Finnország)



Egy gyanútlan szolga váratlan kihívásokba ütközik fent az emeleten és lent a földszinten is. A film a finn Turku Egyetem animáció tanszékén készült.

Asztigmia 
(r: Nicolai Troshinsky - Spanyolország)

 

A kisfú orráról leesett a szemüvege, és ezért egyszerre csak egy dologra tud fókuszálni. Figyelmét elvonják a környezetében lévő hangok, és szép lassan felfedezi az őt körülölelő ismeretlen világot és a benne lakó különös lényeket. A spanyol rendező sajátgyártású ötsíkú multiplán trükkasztalon alkotta meg kisfilmjét, melynek a kulisszái mögé is érdemes ellátogatni.

Bassement 
(r: Kopasz Milán - Magyarország)


Főhősünk a zene ritmusára színes formákat hoz létre, lendít mozgásba és alakít át, mindezt tánc közben. A film angy részben hagyományos stop motion technikával készült, azaz a a figurákat a valós térben kockánként, képről-képre mozgatták. A film készítője, Kopasz Milán 2012-ben a legígéretesebb magyar tehetségnek járó George Pal-díjat kapta.

Dipendenza 
(r: Horváth-Molnár Panna, Zomborácz Virág - Magyarország)



A kisfilm főhőse Bubu, a tagbaszakadt halpiaci munkás. Kolléganője, Angéla külsőre törékeny, ám lélekben erős. Bubu Angéla szerelmi rabszolgája. Egy napon, a halpiac sűrűjében feltűnik Tulipán, egy izmos testű, vonzó idegen, hogy szétzilálja a pár közötti bizarr harmóniát. A filmet Zomborácz Virág filmrendező és Hováth-Molnár Panna animációs rendező jegyzi.

Fly Mill 
(r: Anu-Laura Tuttelberg - Észtország)

A molnár egy öreg vízimalomban nap mint nap kenyeret süt, és nevelgeti a kacsáit. Arra készül, hogy őket egy nap majd szabadon ereszti. Azonban a malomtól nem messze a vadászok már lesben állnak...

Polyhedron Blues 
(r: Kopasz Milán - Magyarország)

Egy papírkocka varázslatos átalakulásai. A 2011-es KAFF részére hagyományos tárgymozgatásos technikával készített szignálfilm.

Sajnálom 
(r: Hermán Árpád - Magyarország)



Abszurd komédia a bocsánatkérés viszontagságairól, Scherer Péter, Fekete Ernő, és a rendező, Hermán Árpád hangjátékával. A film 2012-ben a legnépszerűbb magyar filmnek járó Macskássy Gyula-díjat kapta.

Zséman 
(r: Kopasz Milán - Magyarország)



A nagydumás hajszobrász apró balesete. MOMÉ-s vizsgafilm adott témára.

Címkék: animáció primanima fesztivál

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása