Abból az alkalomból, hogy szerdán kezdődik a 12. Kecskeméti Animációs Filmfesztivál (KAFF), feltettük az Indafilmre az előző évad legjobbjait: a KAFF 2013 válogatás itt tekinthető meg az idei animációs fesztivál végéig, június 28-ig.

Itt látható neten először online Glaser Kati szellemes családtörténete, a Három nagymamám volt című viccesen őszinte film eredeti rajzstílussal. A KAFF-on a legjobb forgatókönyv, és az Országos Diákzsűri díját is megkapta.



Itt debütál Emil Goodman Henry Waltz-projektjének első rövidfilmje, a legjobb videóklip díjat elnyert Heaven’s Vanguard is.

A válogatásban szerepel Csáki László KAFF-nagydíjas Ambrose Bierce-adaptációja, a My Name is Boffer Bings. A krétával rajzolt thriller sötét humorral meséli el a kapzsiság és nyereség utáni vágy örökös történetét.

A válogatásban megtekinthető Vácz Péter fesztiválkedvenc darabja, a barátság és a 3D viszonyát vizsgáló Nyuszi és Őz.


És Kopasz Milán különleges animációs origami szignálfilmje, a Polyhedron Blues.

Fellelhető egy erős játékfilmes vonal is. A játék- és dokumentumfilmjeiről ismert Szirmai Márton (Szalontüdő, MINIMÁL) első animációs rendezése a Grimm Café-ban a híres meseszereplők kevéssé heroikus utóéletébe pillanthatunk be.

Látható Horváth-Molnár Panna dialóg nélküli, groteszk animációs szerelmi háromszög története, a Dipendenza, melyet a rendező az Utóélet alkotójával, Zomborácz Virággal közösen jegyez.

A diákfilmes kategóriák nyerteseinek izgalmas munkáit is meg lehet tekinteni. Balogh András Szilveszter Rabbit című, fekete-fehér foltokra épülő filmjében egy bűvész előadását és annak előkészületeit követhetjük nyomon.

Végső Ágota Szörnycsapdája magával ragadó street art film a főszerepben egy plakátfigurával, aki szembeszáll a várost fenyegető gigantikus szörnnyel.



Gál Julianna Mother Beast című alkotása kísérleti animációs rövidfilm, mely az egész világot behálózó spirituális energiák forgószelének véletlenszerű aktusaiból épül. A rendező Spanyolországban forgatta a mikroszkopikus történésekre épülő kisfilmet.

Címkék: film kaff

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

endike · http://barathendre.wordpress.com/ 2015.06.22. 21:47:41

egy köldöknézést még meg-megnézne az ember, de ennyit? :D

petofisanyi 2015.06.23. 07:55:38

Nemtudom miért kell erőltetni ezt az indavideót (vagy a jelenlegi szólgáltatót). Romániából csak ritkán müködik.

....ja, hogy nemvagyunk a target groupban

ÜvegesCsirkeszemek 2015.06.23. 08:43:54

az indavidejó sehonnan sem megy jól. Elég gaggyeeer.

gk 2015.07.02. 18:10:09

Magyarországon nézhető, többnyire így kapjuk meg a filmek sugárzási jogát.

süti beállítások módosítása