A nézők kedvence Az Intim fejlövés, a Halálkeringő, a Tesó és a Valami Amerika 2 volt 2011-ben az Indavideó Filmen, a nagy nyertes pedig a mozikban gyengén futott Halálkeringő mellett A nyomozó lett. Tavaly januárban startolt újra az Index ingyentékája, ami egy év alatt elérte a kétmillió nézőt.

 

321 ezren látták egy év alatt az Intim fejlövést, ez a 2011-es győztes, a Tesó is meghaladta a 300 ezret, a Halálkeringő 180 ezer kattintással harmadik. A Valami Amerika 2 pedig 135 ezres látogatottsággal a negyedik lett, de ezt egy hónap alatt hozta. Az all time rekorderünk még mindig az Üvegtigris, amit eddig 391 ezren láttak.

 

"Az Indavideo bebizonyította, hogy van érdeklődés és néző a magyar filmekre - mondta Kovács Gábor, a Filmpartners vezetője, aki a Halálkeringő és az Üvegtigris-széria producere is. - Érdemes elgondolkodni a producereknek , hogy a mozis forgalmazás hibázik a filmgyártásban", tette hozzá. Az Intim fejlövés sikere tovább erősíti a producerek és Szajki Péter rendező tervét, az M&M Filmmel közösen elkészítenék a második részét Rózsaszin fejlövés címmel.

 

 

A mozikban érdemtelenül gyengén szereplő szerelmi bonyodalmakról készült film mellett a Halálkeringő című Dobó Kata-mozit, a Szerelemtől sújtvát, A nyomozót és a Szép napokat is rehabilitáltuk az Indexen, már ami a nézőszámot illeti. A Kovács Patrícia főszereplésével készült Szerelemtől sújtva nálunk pár címlapra kerülés után már 80 ezres nézettséget hozott, a korboncnokos thrillert 61 ezren, és Mundruczó Kornél második nagyjátékfilmjét is 30 ezren nézték.

 

 

Az érdekes szituációk közül a melles témák mentek idén is a legjobban. Játékot is indíthattunk volna olvasóinknak azzal a feladattal, hogy találják meg, Kovács Patrícia a Szerelemtől sújtva melyik jelenetében vetkőzik, de a kommentezők enélkül is ráleltek, és gyors kézzel print screeneltek. Az Intim fejlövés kezdőképén is rúdtáncos lányok dolgoznak, a Budapest retro 2 népszerűségében szintén (38 ezer) közrejátszik, hogy bikinis lányok mocorognak a nyitóképén, ahogy az Ördögtérgye boszorkányos kisfilm top 5-ös dobogós helyezése sem jöhetett volna össze a melleket villantó parasztlányok nélkül.

 

Olvasóink filmnézési szokásai megmaradtak: most is kattintottak minden figyelemfelkeltő dologra, míg az unalmasabb pillanatokban azonnal leléceltek. A legrosszabb végignézési aránya a Dealernek lett: kevés néző maradt, hogy a stáblistán elolvassa a rendező Fliegauf Benedek nevét, a legjobban pedig a rövid animációs kisfilmeket követték végig, a Log Jam-széria erdei állatainak rövid kalandjait olvasóink több mint 85 százaléka végignézte.

Ősszel a kisebb műfajokat helyeztük előtérbe az Indavideo Filmen, amik mozikban továbbra sem futnak, maximum néhány filmfesztivál tűzi műsorra. Muhi András Inforg stúdiójának kisfilmjei mellett bemutattuk Csáki László munkáit, és Huszár Zsolt halálának emlékére az Antikot.

 

Az utóbbi hónapokban a dokumentumfilmek futottak még jól. Meglepően népszerű volt a fogyatékkal élőkről készült Láthatatlanok című TASZ-film (27 ezres nézettséggel) is, de a természetfilmet is szerették nálunk, például A Vad Magyarország rendezőjének filmjét, a Vidrasorsot 71 ezren.

 

 

Az év utolsó hónapjában, decemberben indultak be az Indexen a közönségfilmek: 135 ezren nézték meg egy hónap alatt a Valami Amerika 2-t, míg a többi közönségfilmre egy hónap alatt 30-30 ezren voltak kíváncsiak a Poligamytól kezdve az Üvegtigris 2-n át a Magyar vándorig.

 

Címkék: film toplista bestof 2011 intim fejlövés indavideofilm

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása