Idén is készítettünk egy válogatást az előző évi Friss Hús fesztiválról az Indafilmre, hogy olvasóink maguk nézhessék meg és értékelhessék a magyar kisjátékfilmeket. A tavalyi fesztivál 30 filmjéből válogattunk, és kértük az alkotók hozzájárulását az internetes megjelenéshez. Szempont volt, hogy jó filmek legyenek, és online felületen megoszthatóak, vagyis már ne fussanak nemzetközi fesztiválokon. A filmeket ingyen lehet megnézni, és bónuszként a rendezőkről és filmjeikről is igyekeztünk újabb infókat megtudni.

Moziban a kisfilmeknek nincs nagy közönségük, maximum fesztivál keretében lehet megnézni, vagy ritkább esetben játékfilm előtt kísérőfilmként. A Daazo évről évre megrendezi a kisjátékfilmes szemlét, az idei fesztivál szerdán indult és vasárnapig tart a Toldi moziban (a rendezvényről itt írtunk ajánlót). 

A kisfilmek igazi nézettséget persze a neten tudnak elérni. Tavaly például  egy hónap alatt 80 265-en nézték meg a kisfilmes válogatásunkat az Indafilmen (azóta összesen 240 ezren). Legnézettebb a Tizenhárom és fél perc című mű lett Trokán Nórával a főszerepben, Hegedűs Georgina rendezésében, második a Csúszópénz a Maffiózok szinkronhangjaként ismert Kőszegi Ákossal, és harmadik Szabó Simon filmje, az egyébként kísérőfilmként is mozikban szereplő, a Fal.  

Az idei válogatásunkban a tavalyi Friss Hús fesztiválról nyolc film szerepel. A főbb szerepekben Kovács Patrícia, Anger Zsolt, Szandtner Anna és Fekete Ernő. Láthatunk álhíradót, drámát és thrillert is.

A cikk folytatása itt olvasható.

Címkék: friss hús

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása