Melyik volt a legjobb film a tavalyi szemlén? Az Indafilmen február 24-ig megnézheti a filmek nagyrészét, de ha nem látta ezeket, Szabó Simon színész-rendező segít. Nézze meg videóinkat, Oscar-gála előtt melegítsen magyar filmekkel, szavazza meg, ki kapja meg az olvasóink közönségkedvencének járó Aranykorsó-díjat.

A vizsga

Bergendy Péter 2011 őszén mutatta be az ávósok vizsgájáról készült magyar ügynökthrillerét a mozikban, a film 2012-ben hozta meg az amerikai fesztiválokon a különböző díjakat, köztük a legjobb film, a legjobb színész (Kulka János) és a legjobb színésznő díját (Hámori Gabriella). Tévében november 4-én mutatták be, dvd-n még nem jelent meg, az Indexen itt láthatják.

Aglaja

Deák Krisztina, az Eszterkönyv és a Jadviga párnája rendezőjének Aglaja című mozija a kelet-európai artistacsaládról még a nemzetközi fesztiválokon futja ki magát. Ónodi Eszter alakítja az acélhajú nőt, a filmet 460 millió forintból, 42 nap alatt forgatták Budapesten, Konstancában és Berlinben 2009 óta. A magyar-lengyel-román koprodukciós játékfilmet októbertől 5000 néző ha látta, a lengyel mozipiacról és a tévés eladásokból várnak bevételt. Árnyaltabb szavazáshoz az előzetest ajánlhatjuk.

Az ajtó

Szabó István rendező vagy 6,5 millió euróból készítette magyar-német filmjét, amiben Helen Mirren testesítette meg a történelmi magyarokat Szabó Magda-regényének Emerenc nevű házvezetőnőjén keresztül. A filmet nem kaptuk meg az MTVA-tól, de ha valaki árnyaltabban szavazna, nézze meg hozzá az előzetest.

Az ember tragédiája

Jankovics Marcell 1988 óta készülő, 600 millió forintos animációs filmje, Az ember tragédiája mozikban a húszezres nézőszámot lépte át, amivel az év egyik legsikeresebb magyar filmje lett. Régen a forgalmazás is más volt: Jankovics régebbi filmjeit, mint A Fehérlófiát vagy a János vitézt még fél és másfélmillió között látták.Mi még nem összesítettük az indafilmes nézettséget, de olvasóink vagy kétezren lájkolták a nagy művet.

Csak a szél

Fliegauf Benedek Csak a szél című romagyilkosságokról készült filmjének még csak a tévés sugárzására készülnek, így ezt azért nem tehettük fel a netre: a berlini fesztiválon díjazott alkotás még keresi magyar nézőit, moziban 9000-en látták. A filmet Oscarra nevezték, de a jelöltek kilenc listájára nem került be. A premierajánlónkat itt láthatják.

Drága besúgott barátaim

Cserhalmi Györgyöt lánya szembesítette mozgóképen az ügynökmúltjával, amikor megtudja legjobb barátjáról, hogy róla is jelentett huszonévvel ezelőtt. A vizsgafilm költségvetése 60 millió. A tavalyi szemlén egy hosszabb változatot fogadott vegyesen a közönség, az Indafilmen már a rövidebbre vágott változatot nézhetik meg, amit moziban csak 8000 néző látott.

Isztambul

Török Ferenc negyedik filmjét most készülnek eljuttatni a nézőkhöz, miután a többi magyar filmhez hasonlóan ez is csak párezres nézettséget ért meg mozikban. A filmben egy török pasas karjaiba menekül az idegösszeomlás elől az elhagyott feleség. Az HBO most vette meg, dvd-n még nem jelent meg. A teljes filmet itt láthatják.

Magyarország 2011

11 magyar rendezőt kért fel Tarr Béla mint producer, hogy mutassák meg, mire jutnak, ha pénz nélkül kell forgatniuk. Az Index a szemlén lehúzta a filmet, de Önök most lehetőséget kapnak, hogy pozitívan gondoljanak erre a szkeccsfilmre. Itt láthatják.

Címkék: szemle 2013 indafilmszemle indafilm

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása