Ma már egyáltalán nem olyan egyszerű filmesnek tanulni, hiszen számos iskolában képeznek filmeseket. A legegyszerűbb út az ELTE Filmszakán át vezet, ahol egy ideje már szintén készülnek vizsgafilmek, a legnépszerűbb pedig a 150. születésnapját ünneplő SZFE. Eközben azonban a BKF Művészeti karáról is érkeznek a filmek, legutóbb Berlinben nyert elismerő oklevelet a BKF-es Ferge Roland és a kivándorlásról szóló EL című filmje, de a Nils Frahm klipet rendező Simon Balázs is a BKF-en tanult. Mostmár Mozgóképművész Mesterszak is van az intézményben, már meg is vannak az első diplomások, akiknek vannak filmjeik, alant ebből mutatunk be válogatást, válassza ki a kedvencét!

bkf_mozgokepest_sajto12.jpg

A BKF-en egyébként 2 karon, 4 fő képzési területen (kommunikáció, üzlet, turizmus, művészet) folyik képzés, jelenleg több mint 7000 hallgatójuk van. 

Egy tál babnál kevesebb (r: Tóth Gergely)
Egy klasszikus western egy klasszikus kocsmával, klasszikus konfliktussal - ez a film Sergio Leone filmjeinek állít emléket. 

Hamvasztó (r: Fábián Kristóf)

A BKF-es válogatás egyik legfelkavaróbb darabja egy krematóriumból érkezett. Néhány éve nagy sikert aratott A nyomozó című film, de a Hamvasztó ennél is durvább betekintést nyújt egy olyan munkába, amit valakinek el kell végeznie, és igen, talán nem is gondolnánk, de nagyon megviselik a mindennapok lelkileg. Milyen emberek űzik ezt a hivatást? Ki és miért választja ezt a foglalkozás? Milyen hatással van ez rá, és hogyan viszonyul a halál közvetlen közelében eltöltött évek után az emberi elmúláshoz? 

Deni (r: Szekeres Norbert)

Egy szakítás után vergődő fiú története, amit a mindig minden körülmények között zseniálisan jól játszó Tasnádi Bence alakít. 

Multiball Love Story (r: Császár Krisztina)
Szerelem első látásra, ami szemlátomást sodor a végzeted felé, ami végül felnyitja a szemedet. Egy rövid és szép animáció, szemgolyókra építve. 

Ricsárdgír – Én dalom (r: Márton Dániel)
Az Éndalom a Ricsárdgír zenekar harmadik videoklipje, amelyben Alma átveszi az irányítást és megnyeri a háborút. A 2014-es klipeket rangsoroló listánkon ez a hetedik helyre volt elég

Nagy utazás (r: Bálint Szilárd)
Sosem könnyű eldönteni, hova menjen az ember nyaralni. Különösen, ha váratlan útitársak is akadnak. Rövid és szórakoztató animáció és rövid és szórakoztató párkapcsolatról.

Rucomil (r: Szekeres Norbert)

Valódi sztárparádét vonultat fel ez a klasszikus félreértéses szituációra épülő kisfilm: ellenőrzés jön az elmegyógyintézetbe, ezt próbálja meg kivédeni a főorvos és az ápoló. A főbb szerepekben Koltai Róbert, Pindroch Csaba, Mucsi Zoltán és Elek Ferenc. A címben szereplő gyógyszer is fontos szerepet kap.

Purgatórium (r: Tasi Tibor)

A dél-kelet ázsiai bosszúfilmek, és azon belül is konkrétan Park Chan-wook legszebb hagyományai előtt tiszteleg ez a kisfilm: alvilág, prostitúció és verekedés is van benne. 

Maca (r: Tóth Gergely)

Érdekes és bátor doku egy meghökkentően egyenes és őszinte lányról a Leányjavító Intézet falai mögül. 

 

Címkék: kisfilm bkf vizsgafilm

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gautama 2015.04.19. 09:18:58

Mindegyik videó jelszóval védett. Ez egy félresikerült médiahack?

gk 2015.04.19. 09:55:18

Nincs jelszóval védve. Külföldről nézed?

Dernovics László 2015.04.19. 18:00:37

nalam is jelszoval vedett. külföld. van megoldas? köszi

Látnok187 2015.04.28. 08:18:58

Nem bírtam mindegyiket végig nézni, eléggé gyenge a legtöbb...
De ez a Maca még ráadásul ritka igénytelenül is van megcsinálva...

süti beállítások módosítása