Az öt legjobb magyar dokumentumfilmet keressük az IndaFilm őszi dokuszemléjén november 1-től 15-ig. Összetoboroztuk az utóbbi három évben készült dokumentumfilmeket erre a két hétre: összesen vagy 47 film érkezett a felhívásunkra. Ami közös ezekben az alkotásokban: mindegyik arra vár, hogy a szélesebb közönség is megismerhesse, hisz nemcsak mozikba nem kerültek, de a szemle is elmaradt idén a tavalyi - szintén csak fapados - után.

cover2

A dokuszemlét Papp Gábor Zsigmond Magyar retro című filmjével nyitjuk, nézzék meg, és döntsék el, a film csak egy humoros kordokumentum, vagy az elmúlt fél évszázad sok szempontból változatlan magyarságának bizonyítéka (Itt tudnak rá szavazni!)

Papp Gábor Zsigmond mellett más közönségbarát dokfilmes rendezők is jelentkeztek a mezőnybe, mint Pelsőczy Petra (Játék a tér), Pigniczky Réka (Inkubátor), Pálos György (Ahogy te akarod), de van áldokumentumfilmünk is Szalay Pétertől (Panoptikum). A témák is színesek: érkeztek művek az amszterdami riksázó magyaroktól (Riksaláz), a gördeszkás srácoktól (Sanyika) a szlovákmagyarokon, és a magyar-roma együttélés nehézségein át Liszt Ferencig, "Az első számú cigány"-ig. 

Célunk, hogy eloszlassuk azt a hiedelmet, hogy a dokumentumfilm alapban önkínzás lenne, de hogy sikerrel jártunk-e, azt önök azonnal visszajelezhetik felénk. Nincs más dolguk, mint hogy megnézzék a kéthetes szemlénk alatt a filmeket, és alatta 1-10-ig jelezzék a véleményüket. Az öt legjobb filmet kitesszük egy évre az IndaFilmre, hogy itt mindenki nyugodtabb tempóban is megnézhesse, a szemle végén - november 17-én - pedig le is vetítjük a nyertes filmeket a Docuart moziban. Jegyeket a vetítésre a szavazók közt sorsolunk. 

A hét CineFest fesztivált megjárt Indexvideós dokfilmet is beletettük a mezőnybe pontozásra, de ezek külön kategóriában szerepelnek.

Címkék: indafilm dokuszemle

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása