iilles_track32_foto_voros_gyongyi_300.jpgA KAFF és IndaFilm közös animációs szemléjén diplomafilmek is indulnak. Június 23-ig lehet megnézni a filmeket, és szavazni rájuk az IndaFilmen. Az animációs fesztiválról többet itt olvashat, filmekre itt szavazhat.

A nagydíjat a KAFF-on Illés István nyerte meg egy  számítógépes munkával, a Track32-vel, most olvasóink felülbírálhatják a döntést: itt - vagyis itt lehet szavazni!

A tánc az autópályán-témában készült kisfilm a műfajhatárokat elmosta: mi inkább trükkfilmnek neveztük. "Nincsenek határok csak mozgóképes önkifejezési lehetőségek" - véli a rendező. Az élőszereplős számítógépes animációt fél év alatt készítette el egy nap forgatással, a munka nagyrésze az előkészítés és az utómunka volt.

A négyperces filmet a Nine Inch Nails Ghosts I-IV albumának egyik száma ihlette, főszerepeit Simkó Beatrix és Copek Péter táncolják.

A kisfilmet ért legszélsőségesebb reakció a rendező elmondása szerint kimerült annyiban, hogy ezt tényleg autópályán autók között vettétek fel? "A másik felmerülő kritika az az volt, hogy, ez nem is animáció" - mondta még erről Illés.

A diplomafilmek az MMKA és NKA támogatásával készültek a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen. Illés István a MOME videó szakán 2010-ben diplomázott. Majd az Umbrellában dolgozott kompozitorként és animációs rendezőként. Jelenleg werkfilmeket készít. A kisfilmjének is készült werkfilmje, de itt meg lehet nézni egyéb munkáit is: mint az Anim Showreel, a Showreel 2o1o és az Opera werk

És íme a film:

(Fotó: Vörös Gyöngyi)

Címkék: animáció kaff illés istván

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

valakitalánvagyok 2013.06.18. 18:36:03

Tetszik, de:
- mi az a lefotózós jelenet, amikor bejön balról egy csóka és lefotózza a párt?
- miárt van előbb összetörve a kocsi, mint ahogy elcsapja őket?
- szerintem vannak ritmusproblémák amikor kitáncol vki a kocsik elől, túl gyors, annak ellenére, hozy kitér előle, olyan mintha "átmenne" a lábán, persze tudom, hogy ki lett matekozva, de a szemem nem hiszi el!
- egy ennyire dögös nő mellé én egy kevésbé kölyökképű fickót választottam volna.
- a nő lenyűgöző, minden szempontból,
- imádom az intactot, gratulálok!

süti beállítások módosítása