8 osztállyal filmsztár, jogvédőből a romák kifosztója, avagy bűnbak: Sztojka Kati portré.

Egy fiatal lány közösséget szervezett a nyomorban és addig kilincselt a polgármestereknél, amíg ki nem járta a rászorulóknak a segítséget. A nyolc osztályt végzett szociális munkást egy róla szóló film után felfedezte a média,  ismert roma jogvédő lett belőle, hogy aztán börtönbe kerüljön: azt mondták, az övéit károsította meg. Akit érdekel a cigányság rendszerváltás utáni sorsa, nézze meg a Sztojka Katiról forgatott portréfilmeket az Indafilmen.

A Vigyél magaddal! című fődíjas lett a 89-es dokumentumfilmes szemlén, ahol alapítottak neki egy különdíjat, a legjobb riportalany díját.

Az ezredfordulón elkészült a film folytatása, a kiábrándult címmel: a Hová vigyelek?-ben Sztojka már profi médiaszereplőként és elég elkeseredetten nyilatkozott, mégha tettrekészsége nem is veszett el időközben

Kolozsi Ádám cikke itt olvasható.

Címkék: böjte józsef sztojka kati

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása