Az IndaFilmre Karácsonyra felkerült Békés Pál Ünnep című adaptációjának zenéjét a rendező Schwechtje Mihály alkotótársa, a Quimby gitáros-énekese Kiss Tibi szerezte. A filmben főszerepben Börcsök Enikőt és Rezes Juditot láthatjuk.

Az Ünnepnél Kiss Tibi a Rolling Stones Midnight Rambler című számának az intrójához hasonló zenét szerzett. Ezen kívül karácsonyi hangulatot is belecsempészett: a Csendes éjből is felidéz a zene néhány hangot. Kiss Tibi Az alma című kisfilmben dolgozott először együtt Schwechtjével, aki olyan jellegű zenét szeretett volna, mint a Quimby-é: érzelmi telítettség is legyen benne, és közben ironikus is legyen. Azóta Kiss Tibi volt Schwechtje filmjei közül a Hideg berek, Az ünnep és A pingvinkonstrukció zeneszerzője is. Közösen készítettek klipet a Quimbynek az I've got a girl c. számához.

Az Ünnep c. film Békés Pál azonos című novellájának adaptációja: a történet filmre átírásában is részt vett az akkor már nagybeteg író. Az Ünnep a Hunnia filmstúdióban készült. A novellát a film egyik producere Naszódi Katalin ajánlotta a rendező figyelmébe.

A film három ember magányból való kitörésének tévútjáról szól. Ketten végül egy hazugságnak köszönhetően mégis egymásra találnak. Schwechtje Porcukor című diplomafilmje előtt készült, 2009-ben, egy évvel a magyar filmszemlén fődíjat kapott Hideg berek-je után. A rendező 2010-ben diplomázott filmrendezőként Grunwalsky Ferenc osztályában.

Az Ünnepet Herbai Máté fényképezte, akit Schwechtje további filmjein kívül a Nyomozóból és az Utolsó időkből is ismerhet a közönség.

A filmben az eddig kisfilmeket jegyző Schwechtje a színészek közül másodjára dolgozott Börcsök Enikővel, és először Rezes Judittal. Rezes Juditról pedig még annyit, hogy azóta egy Podmaniczy Szilárd adaptációjában, és az idén bemutatott A pingvinkonstrukció című kisjátékfilmjében is főszerepet kapott.

Schwechtje Mihály jelenleg nagyjátékfilm-forgatókönyvön dolgozik, ami egy tinédzserpár története, akik a bűn útjára lépnek a rendőrlakótelepen. Címe: Nincs utolsó szó.

Címkék: ünnep rezes judit schwechtje mihály

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hajo_acs 2013.12.26. 11:19:45

A posztban csak a főszereplőről nincs szó. Pedig megérdemelné.

süti beállítások módosítása