Az idei, 11. Kecskeméti Animációs Filmfesztivál díjkiosztójáról már írtunk, azóta kaptunk a KAFF-tól a díjazott filmekhez részleteket, előzeteseket is, íme:

Csáki László: My Name is Boffer Bings

A Kecskeméti rajzfilmfesztiválon Csáki a Fődíjat kapta. A 23 egyedi és 41 diákfilm közül a legjobb teljesítménynek a My Name is Boffer Bings című 20 perces krétarajz animációt ítélte a zsűri. A többszörös díjnyertes Csáki László Ambrose Bierce novellájából forgatott, négy évig dolgozott a filmen. 

Sok díjat kaptak egyébként a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen (MoME) frissen diplomázott fiatalok.

Vácz Péter: Nyuszi és Őz

A Legjobb animációs rövidfilm Díját kapta Vácz bábanimációja, ami két figurával a két- és háromdimenziós fogalmakkal játszik. Vácz 2012-ben diplomázott a MOMÉ-n.

Kopasz Milán: Polyhedron blues

A Legjobb alkalmazott animáció Díját kapta a papírkockák átalakulásait bemutató kisfilm MOME mesterképzős alkotója.

Végső Ágota: Szörnycsapda

A Legjobb diákfilm különdíjat kapott: az élő filmet és animációt szokatlan méretekben keverő film alkotója szintén a MOME-n diplomázott 2012-ben.



Horváth-Molnár Panna, Zomborácz Virág: Dipendenza

A Legjobb első film Díját kapta a letisztult rajzú, izgalmas dramaturgiájú film a halpiaci munkásról. Panna szintén 2012-ben diplomázott a MOME-n.

Ignacio Ferreras: Ráncok - Kecskemét Város Díja

A zsűri indoklása: "A film korunk egyik legfájdalmasabb gondjával foglalkozó történetet dolgoz fel egy drámai ívű forgatókönyv alapján. Az egyszerű animációs technika tökéletesen illeszkedik a történethez. A fogyasztói társadalomban feleslegessé vált öregek érzéseit, gondolatait meséli el némi humorral. Szembesülhetünk azzal, hogy bármilyen öregek legyünk is, gondolatban fiatalok maradunk."



Jean-Francois Laguionie: A festmény- Legjobb egész estés film

A zsűri indoklása: "A film alapvető emberi kérdéseket dolgoz fel, a műfaj legjobb hagyományai szerint. A gazdag képi világ és a kitűnő animáció a tartalmi értékek mellett szórakoztató formában ragadja meg a nézőt. Egyfajta képzőművészeti értéket közvetít, könnyed eleganciával meséli el a történetet."



Johannes Weiland: A Gruffalo gyermeke -  Legjobb televíziós játékfilm Díját kapta

A zsűri indoklása: "A rendezőknek sikerült a gyerekek számára olyan mesét írnia, ami a felnőtteket is szórakoztatja. Gruffalo gyereke olyan kedves, különleges, bumfordi, szerethető karakter, ami az első perctől kezdve elvarázsolja a nézőt. Egy meglepetésekben gazdag történet részeseivé válunk."



Címkék: díjazottak 2013 kaff

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.


süti beállítások módosítása