A KAFF és IndaFilm közös animációs szemléjén a Kecskemétfilm stúdió filmjei is indulnak. Június 23-ig lehet megnézni a filmeket, és szavazni rájuk az IndaFilmen. Az animációs fesztiválról többet itt olvashat, filmekre itt szavazhat. Íme a Pannónia stúdióból kivált Kecskemétfilm stúdiónak az előző fesztiválon díjazott filmjei.

Magyar népmesék / Szóló szőlő, mosolygó alma, csengő barack

A 100 részes Magyar népmeséknek ez a 99. része. Horváth Mária rendezte, aki 40 részt is jegyez a szériából. Jellegzetes figurái, a díszítőmotívumok használata és a különleges térszerkesztés is markáns szerzői kézjegyeket mutat. 1990-ben Balázs Béla-díjat kapott.  A 100. rész a mostani KAFF-on fut. Itt lehet szavazni.




Bíborcsiga

A film Tóth-Pócs Judit nemezes iparművész és Tóth Pócs Roland, 3D-s animációs filmkészítő filmje egy nők által lakott és uralt városról. A filmet legjobban a spanyol Valladolidi fesztiválon dícsérték: itt nem lesz a nézőknek "aha!" élménye, nem is érdemes várni rá, ez egy képzőművészeti alkotás, amiben elmerülni érdemes. Itt lehet szavazni.

Boltosmesék

Eddig ez volt az a film, amire a legtöbb reakciót kapta az egyébként bábszínházban is dolgozó rendező Szoboszlay Eszter. Pokorny Lia volt a narrátor. A boltosmesék egy dobozos világban játszódik, amit még a Fejlakók c. sorozatban talált ki. Legújabb munkájáról, a Mesék Budapestről c. sorozatról blogot is ír. Itt lehet szavazni.

A világlátott egérke / Az óriások fogságában

A filmfesztiválon is az animációs technikájáért kapott díjat. Kányádi Sándor meséjéhez egy igencsak naturalisztikus, aprólékos részletességgel kidolgozott képi világ társul. Az epizódot Nagy Lajos és Szilágyi Varga Zolán rendezte. Itt lehet szavazni.

Címkék: animáció kaff indafilm

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása