A KAFF és IndaFilm közös animációs szemléjén diplomafilmek is indulnak. Ezek az MMKA és NKA támogatásával készültek a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen. Június 23-ig lehet megnézni, és szavazni rájuk az IndaFilmen. Az animációs fesztiválról többet itt olvashat, filmekre itt szavazhat.

4392166_0c3704d4475c05952b03faf147a44217_wm.jpg

Gutema Dávid filmje, a Blockheads egy egyperces kézirajz-animáció. Egy televíziós híradó rövid bevezetőjéhez hasonló montázs, amiben a civilek a környezetükről nyilatkoznak.

A Blockheads című filmet itt láthatja, és ugyanitt szavazhat is rá 1-10-ig, hisz keressük a legjobb tavalyi animációs filmet.

"A fogyasztói média diktál egyfajta dramaturgiát ami a figyelmi spektrum teljes kitöltéséről szól" - magyarázta a fiatal animációfilmes a filmje ritmusát. Vagyis rövid, gyors, egyszerű, és intenzív.

Két nap alatt készült, ceruzával és pasztellal, kiszortírozott naptár és füzetlapokra. A költségekről épp ezért ennyit árult el: "animációt csinálni annyiba kerül ahány xerox lapot és ceruzát használsz el a szobában".

Gutema Dávid a képzőművészeti egyetem intermédia szakának hallgatója három éve, még egy stúdióban sem dolgozott.

"Az animációs fesztivál egyébként király" - mondta a kecskeméti fesztiválról és netes ismétléséről. Surányi Nórával közös kiállítását itt lehet megnézni.

Címkék: animáció kaff gutema dávid

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

baliquez 2013.06.14. 19:01:24

Ennek a produktumnak már a kvalifikálása is iskolapéldája annak a nívónak amivé a támogatott magyar animáció silányult mára.

süti beállítások módosítása